Pirmieji Patiekalai
Užkandžiai
- Tzatziki & Psomi 6
Žinomiausias Graikiškas jogurtinis užkandis gaminamas naudojant tradicines technologijas ir receptūrą, patiekiamas su žolelėmis ir agurkais bei duona.
- Karštas, traškus, aštrus užkandis Lamadža 6
Plonas paplotėlis keptas orkaitėje su veršiena, aviena, prieskoniais ir žolelėmis.
- Keptų mažų krevečių užkandis 6
Kepamos mažos krevetės su lukštais ir galva su specialiais prieskoniais ir džiūvėsėliais.
- Kepti kalmarai 6
Kepamas visas pjaustytas kalmaras su specialiais prieskoniais ir džiūvėsėliais.
- Keptų mažų žuvyčių užkandis 6
Kepamos mažos jūrinės žuvytės su specialiais prieskoniais ir džiūvėsėliais.
- Mažų sardinėlių užkandis 6
Marinuotos sardinėlės ant skrudintos namų gamybos duonos ir mėlynųjų svogūnų žiedais.
- Klasikinė MEZZE 13
LAMADŽA, graikiškas sūris FETA, KALAMATA alyvuogės, TZATZIKI, PITA duona
- Kiprietiška MEZZE 10
Mezze užkandžių rinkinys: naminiai Falafeliai, naminiai Ravioli su bulvių įdaru, TZATZIKI ir pomidorų-baklažanų salsa.
- Jūros gerybių MEZZE 17
Kepti kalmarai, žuvytės, krevetės su prieskoniais ir džiūvėsėliais.
Sriubos
Salotos
Prie salotų rekomenduojame paskanauti mūsų šviežiai ir vietoje kepamos Graikiškos duonos 😊
- Keptų baklažanų ir pomidorų salotos 8.5
Kepti baklažanai su šviežiais pomidorais, smulkinta žaliąja paprika, česnakais ir alyvuogių aliejumi. Patiekiama su namine PITA.
- Jautienos salotos 9
Ant ugnies kepta jautiena patiekiama su šviežiomis Romaine salotomis, pomidorais, agurkais, avokadais, žaliąja paprika ir medaus-balzamiko-aliejaus padažu.
- Atėnų baklažanų salotos 8
Sutrinamas ant ugnies keptas baklažanas ir sumaišomas su šviežiai pjaustytais: agurku, pomidoru ir paprika. Patiekiama su jogurtiniu padažu.
- S.METAXAS salotos 8
Švieži Romaine salotų lapai maišomi su griliuje keptu burokėliu, pomidorais, Kalamata alyvuogėmis, avokadu ir patiekiami su naminiais falafeliais bei medaus-aviečių-balzamiko padažu.
- Lašišos salotos 9
Šaltai rūkyta lašiša patiekiama su šviežiais Romaine salotų lapais ir lengvu jogurtiniu padažu.
- Keptų baklažanų, cukinijų ir graikinių žirnių salotos 9
Kepti baklažanai ir cukinijos maišomi su graikiniais avinžirniais, pomidorais, česnakais, svogūnais ir patiekiami su jogurtiniu padažu.
- Kaimiškos graikiškos salotos 9
Klasikinės salotos Graikijoje - švieži pomidorai, žalioji paprika, agurkai patiekiami su Feta sūriu, Kalamata alyvuogėmis ir mėlynuoju svogūnu bei alyvuogių aliejumi.
- Tigrinių krevečių uodegėlių salotos 11
Karališkos tigrinės krevetės kepamos ant ugnies ir sumaišomos su šviežiomis Romaine salotomis, griliuje keptu burokėliu, pomidorais, skrebučiu su mėlyno pelėsio sūriu ir medaus-aliejaus-balzamiko padažu.
- Viduržemio jūros tuno tartaras 13
Žalias tunas maišomas su mėlynuoju svogūnu ir balzamiko-medaus-aliejaus padažu. Patiekiamas su šviežiomis salotomis, pomidorais ir skrebučiu su mėlynojo pelėsio sūriu.
- Viduržemio jūros tuno salotos 13
Tuno kepsnys kepamas ant žarijų ir patiekiamas su šviežiomis Romaine salotomis, artišokais, patisonais, šparaginėmis pupelėmis, agurkais, pomidorais, Kalamata alyvuogėmis, sardinėlėmis, mėlynuoju svogūnu ir medaus-aliejaus-balzamiko padažu.
Sumuštiniai & Blyneliai
- Amerikietiški blyneliai Graikiškai 7
Stori blyneliai, patiekiami su pasirinktomis gerybėmis viduje ir su padažais šalia. Gali būti su: uogomis, bananais, vanile | Patiekiami su: šokoladu, klevų sirupu, uogų padažu.
- Blyneliai su FETA sūriu 7
Stori blyneliai kepti su feta sūriu. Patiekiami su natūraliu graikišku jogurtu.
- Klubinis sumuštinis su Jautiena 7.5
Klubinis sumuštinis ant namų gamybos tostų duonos, su pomidorais, agurkais, ROMAINE salotų lapais, marinuotais agurkais, mėlynaisiais svogūnais, ant ugnies kepta jautiena bei lengvu raudonuoju-jogurtiniu padažu.
- Klubinis sumuštinis su Kiaušiniu ir Šonine 7.5
Klubinis sumuštinis ant namų gamybos tostų duonos, su pomidorais, agurkais, ROMAINE salotų lapais, ant ugnies kepta šonine, vidutiniškai keptu kiaušiniu bei lengvu raudonuoju-jogurtiniu padažu.
- Klubinis sumuštinis su Tunu 7.5
Klubinis sumuštinis ant namų gamybos tostų duonos, su ant ugnies keptu tunu, mėlynuoju svogūnu, kiaušiniu, pomidorais, ROMAINE salotomis, marinuotomis sardinėlėmis bei jogurtiniu padažu.
- Klubinis sumuštinis su rūkyta Lašiša 7.5
Klubinis sumuštinis ant namų gamybos tostų duonos, su rūkyta lašiša, ROMAINE salotomis, natūraliu Graikišku jogurtu bei TZATZIKI padažu.
- Graikiškas PITA sumuštinis su Vištiena 7.5
Naminėje pitoje patiektas sumuštinis su ant ugnies kepta Vištiena, marinuotais agurkais, pomidorais, agurkais bei jogurtiniu padažu.
- Karštas sūrio sumuštinis su šonine 7.5
Naminė tostų duona mirkoma Prancūziškų tostų metodika ir kepama ant griliaus su daug sūrio, pomidorais bei šonine.
- Karštas sūrio sumuštinis su vištiena 7.5
Naminė tostų duona mirkoma Prancūziškų tostų metodika ir kepama ant griliaus su daug sūrio, pomidorais, šonine bei vištiena.
Saganaki
- SAGANAKI su citrinų sulčių padažu 8
SAGANAKI tai ant specialios keptuvėlės išlydytas Mozzarella klasės sūris su žolelėmis bei citrinų sulčių padažu. Rekomenduojame valgyti su namine duona, tepant sūrį ant jos, arba mirkant duoną sūryje.
- SAGANAKI su Krevetėmis ir pomidorais 11
Šiame SAGANAKI yra ant specialios keptuvėlės lydomas FETA sūris su žolelėmis, tigrinėmis krevetėmis, česnaku bei pomidorais. Rekomenduojame valgyti su namine duona, tepant sūrį ant jos, arba mirkant duoną sūryje.
Peinirlia
Peinirlia – tai antikinės PITOS variacija, šioje versijoje laivelio formos tešlos paplotėlis su pasirinktais priedais yra kepamas krosnyje